Alles over de groene lifestyle

Sony Ericsson gaat groen met de Elm

Sony Ericsson heeft sinds enige tijd een GSM op de markt die zich richt op de milieubewuste consument. Het toestel, de Sony Ericsson Elm, biedt prima mogelijkheden tegen een prima prijskaartje én is daarnaast ontworpen met het milieu in gedachten.

Ee dergelijk toestel is een welkome afwisseling. De krachtige smartphones volgen elkaar in razend tempo op en in alle gadget-waanzin lijkt niemand meer stil te staan bij het energie- en materiaalverslindende productieproces. Er worden jaarlijks tonnen aan plastic, coltan (een zeldzaam erts) en metaal verwerkt tot mobieltjes. Laat staan de CO2 die vrijkomt bij het produceren en vervoeren van de scheepsladingen aan mobiele apparatuur.

Greenheart

De Sony Ericsson Elm is onderdeel van het zogenaamde ‘Greenheart’ concept van Sony Ericsson. Telefoons met het Greenheart-label zijn ontworpen met het milieu in gedachten en voldoen dan ook aan de volgende kenmerken:

  • Gerecycled plastic: het buitenwerk van het toestel is in zijn geheel vervaardigd van gerecycled plastic.
  • Verf op waterbasis: verf of waterbasis is net zo ‘vast’ als gewone verf, maar een stuk milieuvriendelijker.
  • Handleiding: geen papieren handleiding. Gewoon digitaal.
  • Verpakking: de verpakking is zo klein en zuinig mogelijk ingericht.
  • Groene lader: de lader geeft een alarm als deze is ingeplugd zonder te laden. Ook is het standby stroomverbrbuik minimaal.
  • Applicaties: op de Elm vind je diverse milieuvriendelijke applicaties.
  • Headset: ook de headset is vervaardigd uit gerecycled plastic.

De Elm

De Sony Ericsson Elm is ondanks zijn milieubewust imago geen onderdeurtje qua mogelijkheden. De telefoon is voorzien van een razendsnelle 3G/HSDPA verbinding en kan daarnaast verbinding maken met WiFi-netwerken. Je vindt op de Elm een volledige mediaspeler (audio en video) die veel van je favoriete formaten kan afspelen. De camera biedt een resolutie van 5 Megapixels en maakt met behulp van de aanwezige LED-filtser uitstekende foto’s. De camera kan tevens gebruikt worden om filmpjes op te nemen met een VGA-resolutie en een framerate van 30 frames per seconde. Tot slot is er een speciaal NoiseShield-filter in het toestel aanwezig, die ervoor zorgt dat je achtergrondgeluid uit je gesprekken kunt wegfilteren.

Wil je een Elm? Kijk snel voor aanbiedingen!