Alles over de groene lifestyle

Eco kleding

Kleding… U draagt het dagelijks, maar staat u weleens stil bij de productie en het materiaal ervan? Grote kans van niet. Eco kleding is een relatief nieuwe uitvinding die mode en bewustzijn combineert. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, die tegen een eerlijke prijs ingekocht worden. Denk hierbij aan bamboe, gerecycled materiaal of katoen van kleinschalige, relatief arme boeren uit de derde wereld.

Waar koopt u eco kleding?

Er zijn in Nederland diverse webshops die zich hebben toegelegd op de productie en verkoop van fair-trade en milieuvriendelijke kleding. We nemen een kijkje naar de diverse merken en zochten voor u uit waar u lekker korting kunt scoren.

De volgende webshops nemen we onder de loep:

Suite69

Suite69 is een trendy fair-trade merk dat milieuvriendelijke kleding ontwerpt en fabriceert. De collectie is stijlvol, positief en en trendy. Het merk wordt gesteund en actief gedragen door een behoorlijk aantal bekende Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan de lama's, Gerard Joling en Wendy van Dijk (zie foto, shirt verkrijgbaar). Suite69 is tevens aangesloten bij de organisatie made-by, die zich richt op het vergroten van de markt van verantwoorde kleding.

De collectie is gefocust op originele en expliciete grafische elementen, maar bevat ook leuke basics. In de collectie van 2008 zul je naast het vertrouwde katoen ook revolutionair bamboe tegenkomen. Je verwacht het niet, maar het voelt zacht als zijde en zit comfortabel! In sommige ontwerpen wordt tevens gebruik gemaakt van originele Swarovski-elementen. De kleding van suite69 wordt vervaardigd van op natuurlijke wijze verbouwde producten, waar een eerlijke prijs voor wordt betaald. De boeren kunnen op deze manier hun levensstandaard verbeteren. Daarnaast schenkt suite69 van elk verkocht product 69 cent aan een combinatie van goede doelen.

Link: suite69

Watmooi

Watmooi is Nederland’s grootste webshop voor eco kleding. Van shirts tot broeken tot accessoires; er is van alles beschikbaar.

Link: Watmooi

Ecochicshop

Link: ecochicshop

FairyGood

FAIRyGOOD biedt je inspiratie voor een duurzaam leven. Zij doet dit door stijlvolle, handgemaakte cadeau artikelen en woonaccessoires aan te bieden afkomstig van kleine familiebedrijven en coöperaties in ontwikkelingslanden. Mooie, kwalitatief hoogwaardige producten met een verhaal, dus je weet wat je koopt. De producten zijn ingekocht via de principes van eerlijke handel, fair trade. Dus ook jouw aankoop draagt bij aan een beter bestaan van mensen in ontwikkelingslanden.

Link: FairyGood