Alles over de groene lifestyle

Lifestyle

Sony Ericsson gaat groen met de Elm

Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson heeft sinds enige tijd een GSM op de markt die zich richt op de milieubewuste consument. Het toestel, de Sony Ericsson Elm, biedt prima mogelijkheden tegen een prima prijskaartje én is daarnaast ontworpen met het milieu in gedachten.

Biologisch vlees

Biologisch vlees

Biologisch vlees is vlees van dieren die op natuurlijke wijze gevoederd en gehouden worden. In Nederland eten we gemiddeld zo’n 85 kilogram vlees per jaar, wat ons een zevende plaats geeft op de wereldranglijst. Ongeveer de helft hiervan (42 kilogram) is varkensvlees, een kwart is pluimvee (23,1kg) en de rest is rund- en overige vleessoorten.

Biologische groenten

Biologische groenten

Biologische groenten zijn groenten die op volledig natuurlijke wijze gezaaid, geteeld en geoogst worden. Er worden bij de teelt van biologische groenten dus geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook zaken als kunstlicht of kunstmest worden in de organische teelt niet of zeer spaarzaam gebruikt. Genetische manipulatie is uit den boze.

Koolzaadolie

Koolzaadolie

Koolzaadolie is een olie die geperst wordt uit de zaden van de Brassica napus, ook wel Koolzaad genoemd. Koolzaadolie is een gezond product, omdat het bestaat uit onverzadigde vetten en, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie, uitzonderlijk rijk is aan omega-3 vetzuren. Koolzaadolie is ook nog eens een uitstekende grondstof voor biobrandstof.

Energiezuinig koken

Energiezuinig koken

Energiezuinig koken is de laatste jaren een trend onder milieubewuste mensen. In dit deel van de serie energie besparen in de keuken kijken we dus eens naar het koken zelf. Want ook hier is, door een paar simpele regels te onthouden en toe te passen, een noemenswaardige winst te halen. U zult qua smaak of temperatuur niet hoeven in te boeten.

1 2 Volgende »