Alles over de groene lifestyle

Isolatie

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie kan bij een hoge mate van geluidsoverlast een heuse uitkomst zijn. Het ongewenste lawaai kan een diverse oorpsrong hebben. Lawaaierige buren (met name in een flat), nabije werkzaamheden, een discotheek, stadsgeluiden, een vliegveld of een nabije verkeersader kunnen allemaal als bijzonder hinderlijk worden ervaren.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie

Cellulose is een organische verbinding die tot de groep polysacchariden (complexe koolhydraten) hoort. Cellulose is de hoofdbouwsteen van de celwand van groene planten en geeft de plant een sterke, taaie structuur. Gemiddeld genomen bestaat een plant voor éénderde uit cellulose. Cellulose is derhalve de meest voorkomende organische verbinding op aarde.

Zonwering

Zonwering

Isolatie draait niet alleen om het buitenhouden van de kou. De warme zomerzon kan het binnenklimaat tot onaangename temperaturen opwarmen en tegelijkertijd zaken als foto’s en behang verbleken middels fotolyse. Hoewel niet veel voorkomend in Nederland, kunnen de nadelige effecten van de felle zomerzon goed bestreden worden zonder energieverslindede maatregelen als airconditioning

R-waarde isolatie

R-waarde

De R-waarde is een waarde waarmee de warmteweerstand (en daarmee de effectiviteit) van isolatie uitgedrukt wordt. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie is in het blokkeren van warmtetransport. Het dikker maken van een isolatielaag verhoogt de totale R-waarde van de isolatie, al is de mate van toename wel afhankelijk van het type materiaal.

Subsidie isolatie

Subsidie isolatie

Subsidie op isolatie wordt sinds kort toegepast om de isolatie van bestaande gebouwen verder te stimuleren. Door te isoleren realiseert u niet alleen lagere energieconsumptie (en daarmee een lagere uitstoot van CO2), uw rekeningen voor gas en stroom zullen ook drastisch dalen. Daarnaast neemt het comfort van uw woning of kantoor sterk toe.

1 2 Volgende »