Alles over de groene lifestyle

Besparen

De waakvlam

Waakvlam

De waakvlam is een mechanisme dat de CV ketel altijd paraat houdt en bij een combiketel zorgt voor een redelijke temperatuur van het eerste kraanwater. Met name in de zomer is een waakvlam eigenlijk overbodig, omdat de afgegeven warmte dan vrijwel niet gebruikt wordt. Gelukkig is het middels correcte afstelling mogelijk te besparen op de waakvlam.

Energieverbruik koelkast

Koelkast Een fornuis, een magnetron, een afzuigkap, een vriezer, een koelkast... Als er één plaats in het huis is die werkelijk energie slurpt, is het wel de keuken. De koelkast is één van de grootste energieslurpers van de keuken. Gelukkig is het energieverbruik van uw koelkast met een aantal eenvoudige technieken relatief makkelijk terug te brengen.

Spaarlampen: het hoe en waarom

Spaarlamp Ze zijn regelmatig in het nieuws: zowel positief (energiebesparing) als negatief (kwik). Hier vindt u een korte en krachtige samenvatting over de spaarlamp: in wlke situaties kunt het beste tot aanschaf overgaan? En zijn die kwikdampen echt zo gevaarlijk?

Zuinig rijden

Zuinig autorijden

Zuinig rijden, in de reclamecampagnes ook wel het nieuwe rijden genoemd, kan vele euro’s aan brandstof schelen. Uw auto is één van uw grootste vervuilingsposten. Daarnaast is het, gezien de benzineprijzen van tegenwoordig, een grote kostenpost. Lees hier wat u kunt doen om dit dubbele leed een beetje te verzachten. Want alle beetjes helpen, ook voor u.

15 tips om energie te besparen

WindmolensEnergie besparen is niet moeilijk. Als u weet waar u op moet letten, zijn aan het eind van het jaar de euro's makkelijk verdiend. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk, zodat u ook uw steentje bijdraagt aan het terugdringen van het broeikaseffect. Wij zetten een paar tips op een rij.

1 2 Volgende »