Alles over de groene lifestyle

Alles over de groene lifestyle

Warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp is een manier om uw woning 25 tot 30 jaar duurzaam te verwarmen. Warmtepompen zijn sinds een aantal jaren, met name in de nieuwbouw, erg in opkomst. De enige factor die deze opkomst afremt en grotendeels beperkt tot de nieuwbouw, zijn de kosten; een warmtepomp is niet goedkoop. De laatste jaren zijn er echter subsidies beschikbaar die een warmtepomp rendabel maken.

De windturbine

Windturbine

Een windturbine is een door de wind aangedreven machine die de kinetische energie van de wind via diverse overbrengingen (tandwielen en een dynamo) omzet in elektriciteit. Als de kinetische energie van de wind direct wordt benut om te pompen of te vermalen, wordt het apparaat meestal geen turbine, maar windmolen genoemd.

Energiezuinig koken

Energiezuinig koken

Energiezuinig koken is de laatste jaren een trend onder milieubewuste mensen. In dit deel van de serie energie besparen in de keuken kijken we dus eens naar het koken zelf. Want ook hier is, door een paar simpele regels te onthouden en toe te passen, een noemenswaardige winst te halen. U zult qua smaak of temperatuur niet hoeven in te boeten.

Energieverbruik koelkast

Koelkast Een fornuis, een magnetron, een afzuigkap, een vriezer, een koelkast... Als er één plaats in het huis is die werkelijk energie slurpt, is het wel de keuken. De koelkast is één van de grootste energieslurpers van de keuken. Gelukkig is het energieverbruik van uw koelkast met een aantal eenvoudige technieken relatief makkelijk terug te brengen.

Spaarlampen: het hoe en waarom

Spaarlamp Ze zijn regelmatig in het nieuws: zowel positief (energiebesparing) als negatief (kwik). Hier vindt u een korte en krachtige samenvatting over de spaarlamp: in wlke situaties kunt het beste tot aanschaf overgaan? En zijn die kwikdampen echt zo gevaarlijk?
« Vorige 1 3 4 5 6 7 Volgende »