Alles over de groene lifestyle

Alles over de groene lifestyle

Savonius windturbine

Savonius windturbine

De Savonius windturbine is een type windturbine met een verticale as. De energie die door de wind gedragen wordt, wordt omgezet in een koppel (moment) op de centrale buis. De molen werd in 1922 uitgevonden door de Finse igenieur Sigurd J. Savonius. In 1745 wilde Johann Ernst Elias Bessler een horizontale Savonius plaatsen in Furstenberg, Duitsland…

Isolatieglas

Dubbel glas

Isolatieglas is een vorm van dubbel glas die ter verbetering van de isolatie in kozijnen geplaatst wordt. Dubbel glas bestaat uit een tweetal glasplaten, waartussen zich een hermetisch afgesloten gas bevindt. Voor dit gas kan gekozen worden voor lucht, al moet deze lucht wel zo droog mogelijk zijn. Gebeurt dit niet, dan kan condens aan de binnenkant van de glasplaten optreden.

Darrieus windturbine

Darrieus windturbine

De Darrieus windturbine is een type verticale-as windturbine (VAWT) waarmee elektriciteit opgewekt kan worden uit de wind. De turbine bestaat uit een aantal vleugels dat verticaal gemonteerd is op een ronddraaiend frame. Het ontwerp werd in 1931 bedacht door Georges Jean Marie Darrieus, die er patent op kreeg.

WKK (warmtekrachtkoppeling)

Micro WKK (WarmteKrachtKoppeling)

WKK, ook wel bekend als warmtekrachtkoppeling, is een techniek waarmee restwarmte wordt aangewend voor zinvolle toepassingen. Warmtekrachtkoppeling wordt veel toegepast in elektriciteits-centrales, waar met een elektrisch rendement van 58,5% een groot gedeelte van de energie in het koelwater terecht komt. Door dit koelwater te gebruiken…

Warmtewisselaar

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar (WTW) is, net als een warmtepomp, een apparaat dat kan bijdragen aan een duurzame verwarming van uw huis. Zoals de naam al doet vermoeden, brengt een warmtewisselaar warmte over van één medium naar een ander. Het apparaat kan dus gebruikt worden om een stof ofwel af te laten koelen, ofwel op te warmen.

« Vorige 1 3 4 5 6 7 Volgende »