Alles over de groene lifestyle

Alles over de groene lifestyle

Biomassa

Biomassa

Biomassa is een verzamelnaam voor biologisch afval dat via diverse processen omgezet kan worden in nuttige energie. Het bestaat meestal uit dood plantenmateriaal (snoeihout, GFT of speciaal gekweekte gewassen), maar kan in sommige gevallen ook uit dierlijk (mest) of menselijk (rioolslib) afvalmateriaal bestaan. Door dit afval om te zetten in energie, slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap.

De koolstofcyclus

Koolstofcylus

De koosltofcyclus is een natuurlijke cyclus die ervoor zorgt dat het belangrijke en veelvoorkomende element koolstof effectief wordt gerecycled. Ook zorgt de cyclus ervoor dat koolstof binnen alle aardse systeem beschikbaar blijft. Koolstof is een element dat absoluut onmisbaar is voor het leven op Aarde; vrijwel alle organische verbindingen hebben een basis van koolstof.

Bio ethanol

Bio ethanol

Bio ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die wordt verkregen door suikers te vergisten tot ethanol; de alcohol die je ook in je biertje of wijntje vindt. Omdat bij de verbranding van bio ethanol minder CO2 vrijkomt en deze CO2 ook nog eens deel uitmaakt van de huidige koolstofcyclus, wordt het in principe gezien als een duurzame brandstof.

Subsidie isolatie

Subsidie isolatie

Subsidie op isolatie wordt sinds kort toegepast om de isolatie van bestaande gebouwen verder te stimuleren. Door te isoleren realiseert u niet alleen lagere energieconsumptie (en daarmee een lagere uitstoot van CO2), uw rekeningen voor gas en stroom zullen ook drastisch dalen. Daarnaast neemt het comfort van uw woning of kantoor sterk toe.

Isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn geprefabriceerde elementen die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van muren, daken, plafonds en vloeren. Vergeleken met de traditioneel toegepaste methode roosterbouw bieden isolatieplaten betere en meer uniforme isolatie. Omdat er zich tussen de isolatieplaten geen ander materiaal bevindt, worden zowel lekken als vochtproblemen sterk teruggedrongen.

« Vorige 1 2 3 4 5 7 Volgende »