Alles over de groene lifestyle

Alles over de groene lifestyle

De waakvlam

Waakvlam

De waakvlam is een mechanisme dat de CV ketel altijd paraat houdt en bij een combiketel zorgt voor een redelijke temperatuur van het eerste kraanwater. Met name in de zomer is een waakvlam eigenlijk overbodig, omdat de afgegeven warmte dan vrijwel niet gebruikt wordt. Gelukkig is het middels correcte afstelling mogelijk te besparen op de waakvlam.

R-waarde isolatie

R-waarde

De R-waarde is een waarde waarmee de warmteweerstand (en daarmee de effectiviteit) van isolatie uitgedrukt wordt. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie is in het blokkeren van warmtetransport. Het dikker maken van een isolatielaag verhoogt de totale R-waarde van de isolatie, al is de mate van toename wel afhankelijk van het type materiaal.

Biologisch vlees

Biologisch vlees

Biologisch vlees is vlees van dieren die op natuurlijke wijze gevoederd en gehouden worden. In Nederland eten we gemiddeld zo’n 85 kilogram vlees per jaar, wat ons een zevende plaats geeft op de wereldranglijst. Ongeveer de helft hiervan (42 kilogram) is varkensvlees, een kwart is pluimvee (23,1kg) en de rest is rund- en overige vleessoorten.

Biologische groenten

Biologische groenten

Biologische groenten zijn groenten die op volledig natuurlijke wijze gezaaid, geteeld en geoogst worden. Er worden bij de teelt van biologische groenten dus geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook zaken als kunstlicht of kunstmest worden in de organische teelt niet of zeer spaarzaam gebruikt. Genetische manipulatie is uit den boze.

Koolzaadolie

Koolzaadolie

Koolzaadolie is een olie die geperst wordt uit de zaden van de Brassica napus, ook wel Koolzaad genoemd. Koolzaadolie is een gezond product, omdat het bestaat uit onverzadigde vetten en, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie, uitzonderlijk rijk is aan omega-3 vetzuren. Koolzaadolie is ook nog eens een uitstekende grondstof voor biobrandstof.

« Vorige 1 2 3 4 5 7 Volgende »